środa, 25 marca 2009
3bit- ciasto bez pieczenia

 

Trzeba przyznać że batonika nie przypomina, ale trzeba tez powiedzieć że jest dużo lepsze. Karmel sprawia że jest strasznie słodkie. Kiedy po raz pierwszy usłyszałam ten przepis myślałam, że ciasto z herbatników nie bedzie w stanie mnie zachwycić, jednak myliłam sie. Proste i szybkie w wykonaniu, rewelacyjne do kawy.

Składniki:

2,5 duzej paczki herbatników

2 budynie śmietankowe

galaretka wiśniowa

500ml śmietany kremówki

puszka mleka słodzonego skondensowanego.

żelatyna

kostka margaryny

Przygotowanie:

Puszkę z mlekiem gotujemy pod przykryciem 3 godziny.

Budyń gotujemy na 2 szklankach mleka.(ma być troche bardzie rzadki niż taki który serwujemy dobie w miseszce.) Do ostudzonego dodajemy margaryne.

Galaretke robimy według przepisu na opakowaniu.

Ubić śmietane kremówke. Dodać do niej rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu żelatyne.

Na blachce układamy:

herbatniki

karmel(mleko z puszki)

herbatniki

budyń

herbatniki

tężejącą galaretke

kremówkę

Na góre zetrzeć troche czekodady lub udekorować czekoladowymi ozdobami.

Smacznego!

 

('");